Hvorfor trenger du business intelligence? Det er et ganske godt spørsmål. Heldigvis har vi syv gode svar.

 

Grunn 1: Dataanalyse

Hvis du har mange ustrukturerte data som kommer inn i virksomheten din, så må forretningsintelligente verktøy hjelpe deg å forstå hva all disse dataene faktisk betyr. Grunnen til at du samler inn data er slik at du kan handle på det. Hvis du ikke kan handle på det, er det ingen grunn til å samle inn informasjonen i første omgang. Forretningsintelligente verktøy kan hjelpe deg med å identifisere trender i dine rådata og gi deg ny innsikt som beveger deg mot dine mål. Business intelligence kan hjelpe deg med å revidere virksomhetens strategier for å utvikle nye forretningsmuligheter.

 

Grunn 2: Ordne opp i flaskehalsen hos IT-avdelingen

Det å lage rapporter fra rådata ved hjelp av menneskelig intelligens krever et team som har svært høy teknisk kunnskap. I mange bedrifter betyr dette å delegere oppgaven til IT-avdelingen. Problemet med det er at IT-avdelingen har allerede en rekke av teknisk og krevende jobber med holde selskapets teknologi gående og arbeider med informasjonssikkerhet. Det å f.eks. lage rapporter er lavere ned på avdelingens liste over gjøremål. Som et resultat blir IT-avdelingen en flaskehals når det kommer til din evne til å lage og levere rapporter. Hvis du har et Business Intelligence-verktøy som kan ta inn rådata, analysere trender og snu denne informasjonen inn rapporter for deg, blir flaskehalsen borte, og IT-avdelingen kan fokusere på andre viktige oppgaver.

 

Grunn 3: Data fra flere kilder

Hvis du henter inn store datamengder fra flere kilder, så blir det for til at de ansatte føler seg fanget i en krevende situasjon. Dette skjer når ett selskap overtar et annet selskap og de to selskapene drives på to forskjellige datastyringssystemer. Forsøk på å koordinere ulike datasystemer og forstå ulike datasett resulterer ofte i at dine ansatte kaster bort mange dagsverk. En virksomhet som derimot implementerer Business Intelligence kan håndtere dette på en langt enklere måte. Evnen til å hente ut av flere datasett raskt gir deg muligheten til å lage innsiktsfulle analyser på bare få minutter. Det sparer deg for tid (som er penger tross alt) og de ansatte frustrasjon. Business Intelligence-verktøy kan med andre ord øke både produktiviteten og arbeidsgleden.

 

Grunn 4: Kundeatferd

Business Intelligence-programvare kan hjelpe deg å forstå kundens kjøpsatferd. Med denne informasjonen, kan du utvikle produkter som kundens ønsker. Gi folk mer av hva de vil ha, og gi deg større mulighet til å skaffe nye kunder og beholde eksisterende kunder.

 

Grunn 5: Del informasjon for å øke effektiviteten

BI-programvare gir deg muligheten til å dele informasjon i hele bedriften og på tvers av avdelinger. Deling kan spare tid ved å hindre dobbeltarbeid i organisasjonen. Business intelligence-løsninger gir også de ansatte mulighet til å bli mer produktive.

 

Grunn 6: Vær visuell

Den menneskelige hjernen har utviklet seg i sin kompleksitet til å behandle visuell informasjon og forstå visuelle signaler. Som et resultat vil iøynefallende visuelle rapporter være en av de beste måtene å presentere informasjon til teamet og til potensielle kunder av virksomheten din. Forretningskritiske data som blir visualisert av programvare lar deg presentere informasjon i kraftige og overbevisende diagrammer mens de ansatte ikke trenger å bruke dyrebar tid  til å formatere data og design. BI-løsninger gjør jobben for deg slik at dine ansatte kan bruke mer tid på å utvikle historien som selger.

 

Grunn 7: Datasikkerhet

Business Intelligence-verktøy gir deg muligheten til å lagre store data i et skybasert system. Fordelen her – spesielt for små bedrifter hvor en person har mange ulike ansvar – er at du ikke lenger trenger å bekymre deg for tapt eller stjålet utstyr eller hvis noen hacker seg inn i systemet for å stjele data. Business Intelligence-løsninger holder dine data i skyen trygge. Disse nettskybaserte lagringssystemene er gjenstand for tøffe sikkerhetsrutiner og enda tøffere sikkerhetsrevisjoner .