Business Intelligence og Excel fungerer utmerket sammen hvis du har besluttet å bruke Excel 2013 i virksomheten gjennom for eksempel Sharepoint Server. Excel har nå lagt til BI-funksjoner til deres programvare. Dette bidrar med å gi verktøy for å hjelpe virksomheter å ta bedre beslutninger. Konkurransen i næringslivet blir bare tøffere ettersom som tiden går, og det er ikke noe bedre prosess enn å bruke Business Intelligence med å hjelpe deg å analysere målrettede data og ta bedre beslutninger.

Det å ha BI integrert i Excel forbedrer mange funksjoner fordi du kan lage rapporter, målekort, og dashboard for en mer helhetlig syn på hvordan selskapet fungerer fra dag til dag.

Beregninger er alltid en viktig aktivitet når man driver en bedrift med tanke på det å holde oversikt over hva kundene gjør og deres respons i forhold til virksomhetens aktiviteter. Det er ikke alltid lett å få alle disse dataene inn i en organisert database for å skape en helhetlig oversikt for virksomheten Når du tenker på hvordan noen analyseverktøy gir deg enorme mengder med informasjon om virksomheten din, så blir det fort overveldende å prøve å sette det hele sammen til noe du kan presentere og deretter ta handling på.

Excel klarer å bruke BI på svært logiske måter, slik at du kan få en lett forståelig visuell representasjon av forretningsdat. La oss ta en titt på disse funksjonene og hvordan de vil gagne deg i det kommende året, slik at du ser din virksomhet fra nye perspektiver.

Flytte data fra andre kilder til Excel

I Excel med sine BI-funksjoner, kan du enkelt eksportere data fra andre kilder direkte inn i programvaren. Dette kan spare deg så mye tid siden du utvilsomt har masse data fra flere kilder og databaser.

Excel gir deg muligheten til å koble til en rekke eksterne datakilder innen arbeidsboken. Det å kombinere data er enda enklere gjennom Excel takket være deres Power Query-funksjon, som fungerer på både eksterne og interne kilder.

Det å ha en slik enkel tilgang til eksterne data er en stor fordel, siden Excel kan ta alt og slå den inn i diagrammer og tabeller for mer effektiv analyse. Det er sjeldent å finne dette, og det sparer tid hvis du ikke ønsker å direkte eksportere eksterne data til programvaren.

Arbeide med dataene du har

Når du overfører verdifulle data, eller legger inn dine egne data, lar Excel deg bruke deres Flash Fill funksjon for å la deg formatere på den måten du foretrekker. Gjennom prosessen med å lage en datamodell, kan du ta data fra flere ulike kilder og kombinere dem i én kilde til mer omfattende rapporter.

Dette er svært verdifullt og gjør det lett å se for eksempel alle dine forretningsmøter har bedre sammenligningsdiagrammer når du analyserer dine konkurrenter. Excel skaper den visuelle delen av disse rapportene enda bedre med guidede anbefalinger for det beste formatet.

Visualisere dine data på flere enheter

I ”gamle dager” måtte du skrive ut Excel-regneark. Det er ikke nødvendig nå, takket være de visuelle funksjonene i programvaren som ser fantastisk på alle skjermer og enheter. Når du er i forretningsmøter vil måten du presenterer ulike rapporter, diagrammer og tabeller bli hevet til neste nivå når det gjelder å hjelpe ditt publikum forstå all data du presenterer.

Alle Excel Business Intelligence-verktøy hjelper deg å ta alle de ovennevnte dataene og lage unike presentasjoner med søylediagrammer, tredimensjonale representasjoner, og klare måltall. Sistnevnte er svært viktig å få en rask idé av ytelse på bestemte beregninger.

Tidslinjer og filtre hjelpe deg å fokusere på viktig informasjon du trenger må gi mer oppmerksomhet til. Pivotdiagram- eller pivottabellrapport har en explore- funksjon slik at du kan trekke ut biter av informasjon for en nærmere titt.

Alle disse funksjonene hjelper deg å fange opp informasjon du ellers ville gått glipp av!

The Diver Solution integrerer alle datakilder

I mange tilfeller har en virksomhet lagret data i mange ulike formater, deriblant Excel. Selv om Excel har mange kraftige funksjoner når det kommer til Business Intelligence, så kan løsninger som The Diver Solution være en enda kraftigere motor for å hente og sammenstille data til Excel.

Ved bruk av en slik løsning vil dette forenkle arbeidet som blir gjort i Excel og spare dine ansatte svært mye tid ved å automatisere prosesser som ellers ville blitt utført manuelt. Ved hjelp av BI-løsningen The Diver Solution kan man utnytte teknologi for håndtering av forretningsregler i Excel, og la BI-systemet gjøre forarbeidet til din bruk av Excel.