Vi er utvilsomt i Big Data’s tidsalder.

Business intelligence-løsninger er det beste alternativet for å hjelpe bedrifter til å bli mer effektive i de beslutningene de tar daglig, finne ineffektiviteter og muligheter for kostnadsbesparelser i sine innkjøp, og finne muligheter som ellers ville ha fløyet under radaren.

I flere tiår har bedrifter har leid inn forretningsanalytikere for slike funn, og mens det fortsatt ligger stor verdi i å ta i bruk forretningsanalytikere, så har Business Intelligence-programvare blitt et stadig mer populært alternativ for virksomheter av alle størrelser, noe som gjenspeiles av det faktum at salget av Business Intelligence-programvare fortsatte å vokse i løpet av den siste økonomiske nedgangen. Den innledende investeringen i svært verdifull BI-programvare kan lønne seg i årene som kommer og drive veksten som ellers ville være uoppnåelig. Det er mange fordeler som et selskap finner i business intelligence-programvare, uansett hvilken bransje de opererer i for å oppnå effektivisering og styring av prosesser.

Sett en stopper for antakelser

Antakelser har alltid vært en del av å drive en vellykket bedrift. Vi tar informasjon og data som vi har foran oss, og prøver å ta den beste beslutningen vi kan med de dataene og informasjonen vi har. Men Business Intelligence forvandler antakelser til harde fakta toppledelsen kan ta handling på. BI tar ut antakelser, gjetting, og synsing og gjør et datadrevet valg for deg. Dette er spesielt fristende for virksomheter som samler inn store mengder data, men mangler en strukturert måte å analysere dataene og bruke den til å ta gode beslutninger. Med business intelligence-programvare, vil du alltid vite at du er i stand til å gjøre en best mulig beslutning for din bedrift.

Nøkkelindikatorer

Med business intelligence-programvare, har det aldri vært enklere å få tilgang til nøkkelindikatorer og beregninger av virksomheten din, og alt mens du er på farten. Mange business intelligence-programvarepakker kan nå koble dine forretningsdata direkte til din mobile enhet, slik at du kan få tilgang til salg, markedsføring og finansiell informasjon mens du er borte fra kontoret. Dette kan hjelpe deg å ta smarte beslutninger når du er på farten.

Identifisere muligheter for mersalg

Du tilbyr oppsalg til kunder, men du gjør det kanskje med et skudd i mørket? Business intelligence kan hjelpe deg til å forbedre når og hvordan du tilby nye oppgraderinger til din eksisterende kundebase ved å analysere data og bestemme hvor og når de beste mulighetene ligger. Prediktive modeller kan gjøre det klart hvilke kunder kan ha behov for en salgskampanje, og når den beste tiden å tilby det til dem ville være.

Forstå dine kunder bedre

Du kan lære mye av å observere og snakke med dine kunder, men virksomhetens data forteller deg mye mer om dem enn de ville være villig til å dele på egenhånd. BI-programvare vil tillate deg å få innsyn i hvordan kundene oppfører seg og hvilke typer motivasjon som kan være deres atferd.

Administrere inventar og produksjonsoperasjoner

Business Intelligence programvare kan hjelpe virksomheten med å effektivisere sin produksjon og lagervirksomhet i tillegg. I industrien er det alle slags ulike typer skjulte kostnader gjennom hele prosessen som kanskje ikke tas i betraktning. BI-programvare vil tillate deg å finne disse kostnadene og tilpasse produksjonen optimalt til din virksomhet. I tillegg kan programvaren hjelpe deg å sikre at du har riktig mengde og lager av et bestemt produkt. Du kan gjøre det riktige innkjøp beslutninger til rett tid, i stedet for å binde for mye kapital på å lagre for mange produkter, eller at du taper penger på grunn av for dårlig leveranse muligheter.