Vi lever i en verden full av data. Enorme mengder transaksjoner skjer hver dag og det kan fort bli overveldende med store data mengder. Et data analyseverktøy bidrar til å strukturere dataene og skape nytteverdi fra tallene dine. Analyse er avgjørende for å forstå hvorfor en organisasjon oppfører seg som den gjør og hvor fremtiden din er på vei.  

Alle organisasjoner kan dra nytte av analyse

Data analytics er ikke eksklusivt for kun en bransje, da alle organisasjoner har stor nytteverdi av sine data. For leverandører som selger sine produkter gjennom salgsavdelinger eller store nettverk av forhandlere og distributører, har dataanalyser blitt et sentralt element i deres beslutningsprosess. Mens flere organisasjoner forstår at avanserte analyser kan forandre hvordan virksomheten deres fungerer, har flere enda ikke oppdaget verdien av å utnytte dataanalyse.

Å forbli konkurransedyktig i dagens globale økonomi, er ikke en lett oppgave. Med stigende driftskostnader og store fragmenterte datamengder, har bedrifter utfordringer knyttet til å nå sine mål. Så hvordan skal de håndtere sine utfordringer? Under kan vi se hvordan data analytics viser sin allsidighet i forskjellige bransjer.

Produksjon

Er produsenter oppdatert på dagens teknologi? Med nye fremskritt som automatisering, virtuell virkelighet og additiv produksjon, må produsenter kunne revurdere og overvåke de gamle prosessene og gi plass til det nye. Ved hjelp av bransjespesifikke måleindikatorer kan analyser bidra til å spore den generelle ytelsen til forretningsprosessene dine, og styrke din interne struktur for å analysere effektivitet, kostnad og produktivitet på tvers av KPIer. Med en tilnærming til en grundig dataanalyse og bruk av praktisk erfaring, kan produsenter optimalisere deres supply chain, redusere driftskostnader, kontrollere utgifter, administrere lagerbeholdning og forbedre driftseffektiviteten.

Distribusjon

Distributører står ofte overfor en overflod av data, spesielt data som fokuserer på lagerbeholdningen. Det alle streber etter, er å alltid vite hva som er på lageret, hva det er verdt, og hvor mye det koster å holde det der. Når det gjelder emballasje og distribusjon, hjelper dataene distributører med å opprettholde et konkurransefortrinn, som de trenger for å møte sine marginer og vekstmål. Ved hjelp av en datastyrt tilnærming kan organisasjoner fokusere på å bestemme de sanne kostnadene og oppdage hvordan deres innsikt (eller mangel) kan påvirke lønnsomheten.

Utdanning

Hvordan kan universiteter måle studenters suksess? Med robuste analyseverktøy for høyere utdanning, kan data-dreven innsikt integreres i ulike organisasjonsprosesser. Med et analyseverktøy har du muligheten til å se hvordan studentene dine presterer og lære hvordan du kan forbedre deres studietid, både faglig og personlig. Hvordan? Start med å spørre deg selv hva du vil vite om studentene.

Vil du vite hvordan studentene bruker fritiden sin? Kanskje de har en jobb ved siden av studiene. Eller kanskje de driver med sport. Når du vet hva du leter etter, kan du opprette måleindikatorer som er spesifikke for hver kategori du vil utforske. Informasjon som du vil se nærmere på kan omfatte: kurs, økonomisk hjelp, ekstra kursordninger, osv. Dette vil i sin tur hjelpe din høgskole med studentrekruttering, studentretensjon, studiepoeng, økonomisk rapportering og prediktiv analyse for å identifisere potensielle problemer.

Valget er ditt

Suksess er betinget av tilnærminger for samarbeid som gir klar, handlekraftig innsikt som bygger tillit til brukerne dine. Enten organisasjonen din er fokusert på å øke effektiviteten, redusere kostnadene, optimalisere fortjenesten eller oppnå betydelig vekst, vil suksessen din bestemmes av din evne til å fremskaffe kilder og analysere data.

Latest posts by Tonje I. Hanssen (see all)