2018 Wisdom of Crowds® Business Intelligence Market Study er nå tilgjengelig, noe som gir BI-brukere et innblikk i «BI-tilstanden». Brukere blir stilt spørsmål om deres nåværende og fremtidige bruk, slik at andre kan forutse viktige trender i bransjen. Rapporten gir noen interessante data om business intelligence bransjen i sin helhet, i tillegg til brukerens rangeringer av leverandører.

 

Hvordan vi måler suksessen med BI

Overveldende mange organisasjoner måler suksessen med BI gjennom tilbakemeldinger/tilfredshet (78%) eller tilbakemeldinger fra kunder (52%). Kun 41% av organisasjonene måler BI suksessen gjennom avkastning. Det er viktig at organisasjoner tenker på hvordan de måler suksessen til BI-implementeringer. Jeg mener man burde legge vekt på klare beregninger, som avkastning – for å enkelt kunne se nytteverdien av BI.

 

Mest lovende utsikter: BI budsjettene øker

Over halvparten av alle respondentene i undersøkelsen (54%) øker sine BI-budsjetter fra i fjor, sammenlignet med 50% som sa det samme i fjor. Jeg vet at dette er gode nyheter for meg som BI-leverandør, men jeg synes også det er bra for brukere, siden det betyr at de er håpefulle om innsikten de kan få.

 

Outlook på prediktive analyser

Statistikken fra Wisdom of Crowds rapporten viser at prediktiv (oppført med data mining og avanserte algoritmer) er for tiden listet på åttende plass blant 36 teknologiprioriteter. Det er ganske slående. Imidlertid har interessen for prediktiv kun økt med 9%, som er rangert 23 ut av alle prioriteringene. De som leder når det gjelder «endring i teknologiprioriteter» er «edge comupting» på 32% og videoanalyse på 31%.

 

Beste leverandøren i Wisdom of Crowds:
Dimensional Insight

For niende år på rad har Dimensional Insight, produsenten av Diver Platform, fått topprangeringer i denne undersøkelsen. Bedriften er plassert øverst i høyre hjørne av begge markedsmodellene som er inkludert i rapporten, for både kundeservice og leverandørens troverdighet. Markedsmodellen for kundeservice måler «salg og service» mot «kundeopplevelse». Troverdighetsmodellen for leverandørene måler «verdi for pris betalt» opp mot «tillit».

Leverandørene er rangert på 33 forskjellige kriterier, inkludert salgs- / kjøpserfaring, verdi for pris, kvalitet og brukervennlighet, kvalitet på teknisk support, kvalitet og verdi av konsulenttjenester, integritet, og om leverandøren anbefales. Rapporten bemerker at Dimensional Insight scorer godt over gjennomsnittet, og er best på et flertall av måleindikatorene på tvers av alle kategorier i målingene.

Grunnlegger og sjefsforsker i Dresner Advisory Services, Howard Dresner, sier “We congratulate Dimensional Insight for its 9th straight year of high scores in the report. Year after year, Dimensional Insight continues to demonstrate the highest level of user feedback.”

 

For mer informasjon, last ned Dresner rapporten her

Latest posts by Tonje I. Hanssen (see all)